Proces genocídy beží – uvedomujeme si to?

26. augusta 2023, teater, Nezaradené

Nacisti na základe etnickej príslušnosti likvidovali Židov a konfiškovali židovský majetok. Dnes USA, EU a vlády jednotlivých krajín EU konfiškujú majetok Rusov za to, že sú Rusi. Nie za to, že niečo spáchali či podporovali alebo dokonca financovali vojnu Ruska.

Rok 2014 sa stal na Ukrajine začiatkom genocídy Ukrajinských Rusov a pokrokový svet strkal hlavu do piesku – nevšímal si to.

Rok 2022 invázia Ruska na Ukrajinu, mierové rokovania sa sabotovali, začali sankcie zo strany USA a EU, ktoré prerástli do konfiškovania majetku Rusov, ale i Rusov žijúcich na západe, ktorí s konfliktom nemali nič spoločné a vojnu nepodporovali.

Nestačilo to, USA, EU a ďalšie krajiny sveta pristúpili k sociálnej konfiškácie práv Rusov na základe etnika – zákaz činnosti pre športovcov, umelcov, podnikateľov, likvidácia kultúrnych pamiatok.

Koľko prostriedkov sa od 2 svetovej vojny preinvestovalo, aby sa to neopakovalo? Nezabúdajme, pasívnym postojom ľudí sa môže genocída zapakovať na inom etniku.

Nedá mi pripomenúť Covid-19, politici riadili testovanie, očkovanie, kontrolu, ak nie si zaočkovaný, tak nemôžeš do práce, do školy, k lekárovi, do obchodu, proste skap. Ale prežili sme to, aj keď s následkami. Zodpovední za spôsobené poškodenie zdravia a zbytočné úmrtia chodia medzi nami a niektorí sa ponúkajú opäť na volebných plagátoch.

Preto občan hľadaj a navrhuj do politiky len ľudí s morálnym profilom, ktorí sú ochotní a hlavne schopní vytvoriť spravodlivejšiu spoločnosť. Opäť voliť ľudí, ktorí zlyhali je cesta k začiatku postupnej genocídy.