Založ si blog

Slovensku chýbajú stovky pediatrov

Správa  – Slovensku chýbajú stovky pediatrov.

Najhoršie sú na tom regióny južného Slovenska, ale aj niektoré okresy Žilinského, Bratislavského, Košického a Prešovského kraja. Priemerný vek je príliš vysoký, množstvo lekárov je už v súčasnosti v dôchodkovom veku.

Náročnosť práce všeobecných lekárov pre deti a dorast spočíva aj v rozmanitosti. Ich rukami prechádzajú rôzni pacienti. Od 400-gramových predčasne narodených detí po 26-ročných dospelých. Preto sú pediatri ťažko nahraditeľní.

Pediater by mal mať v ideálnom prípade približne 1 100 pacientov, niektorí ich majú aj 2 000. Sú nerovnomerne rozložení. Priemerný vek lekárov je totiž 62 rokov, tí v dôchodkovom veku majú menej pacientov.

Podľa hlavnej odborníčky ministerstva zdravotníctva pre primárnu pediatriu Eleny Prokopovej chýba celá jedna generácia. 

Toľko správa z Ministerstva zdravotníctva.

Občan zdvihla Ti správa tlak? Si v pohode? Nepýtaš sa, kto je za to zodpovedný? Mal by za to byť niekto zodpovedný? Minister  zdravotníctva alebo predseda vlády? Menovali niekoho konkrétneho? Načo máme ministerstvo zdravotníctva, ktoré si neplní základne priority výchovu nových lekárov na fakultách.

Od roku 2002 Zajacova reforma zdravotníctva spustila úpadok Slovenského zdravotníctva a vo vedení sa vystriedalo 14 ministrov zdravotníctva. Kto z nich je zodpovedný, že chýbajú stovky pediatrov a ďalšie odbornosti? Nikto? Všetci? Boli postihovaní? Znížili im odmeny, prémie? Zjavne neplnili strategickú úlohu zabezpečenie lekárov pre spoločnosť?   

Nepotrebujeme náhodou správu z ministerstva zdravotníctva ako zabezpečujú lekárov? Dovolia si nás informovať, že lekári chýbajú. Super, ako sa vraví „dobrá práca“ Naozaj?

Občan prečo nepožaduješ zodpovednosť riadiacich pracovníkov na ministerstvách? Ak nie sú zodpovední uvedení ministri prípadne predsedovia vlád, tak kto má zodpovednosť? Niekto ju určite má, je dobre platený a riadi ministerstvo zdravotníctva.

Ideológia – demokracia?

Si spokojní? Idú voľby máš v rukách voličský preukaz, premýšľaj, máš možnosť ohodnotiť riadenie krajiny v tomto prípade ministerstva zdravotníctva a celej vlády? Využi to!  

Informácie menia svet – preposielaj, zdieľaj a požaduj !

Prečo máme šetriť ?

28.05.2024

V Pekingu sa konali zimné olympijské hry na umelom snehu, ktorého tony vytvárali výrobníky na sneh, len aby biznis s reklamou a športovým oblečením zarábal. Lyžiarske strediská osvetlujú svahy megawatovými svetlami, aby sa mohlo lyžovať dlho do noci a vleky spotrebujú gigawathodiny elektrickej energie, len aby ich majitelia zarobili. Lufthansa vykoná 8.000 prázdnych [...]

Zrušenie parkovacieho systému v Petržalke

25.04.2024

Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava poukázala, že zásady parkovania v zónach prijaté v októbri 2022 sú v rozpore s cestným zákonom. Petržalský parkovací systém (PPS) podľa nej koná aj v rozpore s VZN hlavného mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel. Podľa cestného zákona zavedenie a prevádzka systému rezidenčného parkovania (parkovacia politika alebo [...]

Energetická bezpečnosť EU

24.04.2024

V súčasnosti sa diskutuje o rozhodnutí Bieleho domu udržať vývozné ceny skvapalneného zemného plynu (LNG) na najvyššej možnej úrovni. Washington presadzuje v zahraničnom obchode líniu, ktorá je prospešná iba pre USA. Veľká časť západoeurópskych krajín tieto kroky svojho transatlantického partnera prekukla a považuje ich za zradu. Predražený americký [...]

Netanjahu

Netanjahu: Izrael je takmer hotový s elimináciou vojenských schopností Hamasu

01.07.2024 20:41

Izraelská armáda pritom vydala evakuačné nariadenia pre časti správnych jednotiek Chán Júnis a Rafah na juhu Pásma Gazy.

Air Europa, boeing 737, lietadlo

Pri turbulenciách sa v lietadle zo Španielska do Uruguaja zranili desiatky ľudí. Stroj núdzovo pristál

01.07.2024 20:07

Lietadlo spoločnosti Air Europa muselo núdzovo pristáť v Brazílii.

Marine Le Penová

Extrémisti na prahu moci. Macron sa chce spojiť s ľavicou proti Le Penovej

01.07.2024 20:00

Macronova éra sa skončila, podarí sa však strane Marine Le Penovej získať absolútnu väčšinu v parlamente? Jej rivali robia všetko pre to, aby jej v tom zabránili.

dagestan, synagóga, Melikov

Počet obetí teroristických útokov v Dagestane stúpol na 22

01.07.2024 19:12

Ozbrojenci zaútočili 23. júna na dva pravoslávne chrámy, dve synagógy a stanovište polície v mestách Derbent a Machačkala.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 150703x
Priemerná čítanosť článkov: 2740x

Autor blogu

Kategórie