Založ si blog

Zrušenie parkovacieho systému v Petržalke

Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava poukázala, že zásady parkovania v zónach prijaté v októbri 2022 sú v rozpore s cestným zákonom. Petržalský parkovací systém (PPS) podľa nej koná aj v rozpore s VZN hlavného mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel.

Podľa cestného zákona zavedenie a prevádzka systému rezidenčného parkovania (parkovacia politika alebo dočasné parkovanie) nie je výkonom miestnej štátnej správy. Tou je len „určenie použitia dopravných značiek, dopravných zariadení a povoľovanie vyhradených parkovísk“.

Denne volajú na mestskú políciu ľudia, kde nahlasujú parkovanie vozidiel. Obyvatelia Petržalky sa navzájom udávajú namiesto aktívnemu prístupu k samospráve s dôrazom na budovanie parkovacích miest.

Magistrát pre parkovanie okrem reštrikcii neurobil nič. Ako občan Petržalky by ma zaujímalo, koľko miliónov sa minulo na systém parkovania a maľovanie čiar.

Negatívny príklad je rozvíjajúci sa komplex Slnečnice. Investor nevybudoval žiadny parkovací dom, situácia je taká, že v strede komplexu sú samé závory a pracovník, ktorý hneď vyštartuje k zaparkovanému autu s kontrolou.

Ďalšie kritické miesto je na výpadovke Rusovská cesta pri komplexe Slnečnice, kde parkuje v odstavnom pruhu  aj viac ako 50 aut, ktoré  vzhľadom na frekventovanú cestu predstavujú potencionálne nebezpečenstvo.

Magistrát nevie nič iné ponúknuť ako zníženie rýchlosti, namiesto toho aby sa doprava plynulo pohybovala z mesta von. Bratislava, čo sa týka plynulej dopravy, ktorú zabezpečujú podjazdy a nadjazdy pre autá je niekde v 18 storočí. Smutný príklad riešenia dopravy je pri komplexe Slnečnice s kruhovým objazdom a následne zúžená cesta smerom na Jarovce a Rusovce.

Petržalka má 150 tisíc obyvateľov a len zopár ľudí, ktorí komunikujú zo samosprávou problém parkovania a ostatní len pasívne znášajú stále väčší problém s parkovaním.  

Občan rozhoduj sa racionálne a nie emočne !

Informácie menia svet, preposielaj, zdieľaj a požaduj !

Energetická bezpečnosť EU

24.04.2024

V súčasnosti sa diskutuje o rozhodnutí Bieleho domu udržať vývozné ceny skvapalneného zemného plynu (LNG) na najvyššej možnej úrovni. Washington presadzuje v zahraničnom obchode líniu, ktorá je prospešná iba pre USA. Veľká časť západoeurópskych krajín tieto kroky svojho transatlantického partnera prekukla a považuje ich za zradu. Predražený americký [...]

WHO Pandemická zmluva

22.04.2024

Vláda, Ministerstvo zdravotníctva, ako je zabezpečené, aby veľvyslanec SR pre globálne zdravie pán Jozef Šuvada, ktorý zastupuje SR v Riadiacej rade WHO hlasoval pri ratifikácii WHO Pandemickej zmluvy v záujme Slovenska ? WHO si nárokuje na celosvetovú riadiacu pozíciu v prípade ďalších pandémií. Hlavné finančné príspevky do WHO zabezpečujú dominatne donori z Nemecka, [...]

Ivan Korčok pripomenieme

09.04.2024

Vám, že keď niekto má dvoch synov, ešte to neznamená, že nemôže byť vojnovým kandidátom. Nie je to dávno, čo starosta Kyjeva a bývalý boxer Vitalij Kličko odpovedal na otázku novinárov, prečo jeho dvaja synovia nie sú na fronte na Donbase. Kličko odpovedal, že by obaja radi chceli na front, ale nemôžu, pretože bohužiaľ majú nemecké občianstvo ! Takto sa to robí [...]

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Rómske deti / Rómovia / Róm /

Prieskum: Žiaci z marginalizovaných rómskych komunít by sa podľa 60 % Slovákov mali vzdelávať oddelene

05.05.2024 20:02

Prieskum CEEV Živica a Teach bol uskutočnený v spolupráci s prieskumnou agentúrou Focus vo februári 2024 na vzorke 1025 respondentov.

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 54
Celková čítanosť: 143446x
Priemerná čítanosť článkov: 2656x

Autor blogu

Kategórie