Založ si blog

Zákon o rozpočtovej zodpovednosti-brzdí rozvoj Slovenska

Správa z tlače

Kľúčovou témou na najbližšie mesiace pre Ministerstvo financií (MF) SR aj úrad dočasnej vlády bude pripraviť realistický plán a opatrenia na ozdravenie verejných financií. Po stredajšom stretnutí s novým ministrom financií Michalom Horváthom na pôde rezortu to vyhlásil premiér Ľudovít Ódor. Upozornil, že nie je úplne jasné, či vláda odborníkov získa pre jej programové vyhlásenie podporu Národnej rady (NR) SR. V prípade, že áno, nemusíme riešiť vyrovnaný rozpočet. Toľko z uvedenej správy.

Mimochodom usilovná „dočasná Vláda“ na stredajšom rokovaní odvolala z funkcie doterajších štátnych tajomníkov 20 dní pred voľbami? To bol problém pre rozpočet?

Občan vidíš ten tlak na NR SR ? „ Vláda odborníkov“ No nepodpor programové vyhlásenie dočasnej vlády (odborníkov) a máš povinnosť zostaviť vyrovnaný rozpočet ako sankciu zákona o rozpočtovej zodpovednosti pri súčasnej vysokej úrovni verejného dlhu.

Tak takto páni nie.

Vláda Igora Matoviča a Eduarda Hegera spôsobila deficit 3,1miliardy eur. Slovensko v žiadnom prípade nepotrebuje vyrovnaný rozpočet, ale rozpustenie deficitu a verejného dlhu na horizont 10 rokov. Žiadne výrazné zvýšenie daní od občanov. Zákon o rozpočtovej zodpovednosti dusí rozvoj Slovenska. Slovensko potrebuje osobnú hmotnú zodpovednosť členov vlády za udržateľný rozpočet a zodpovednú vládu.

Občan čo povieš na iniciatívu mimovládok pozrieť sa na majetok zodpovedných politikou za vysoký verejný dlh a tak znížiť deficit.

Utópia alebo realita. Myslím si, že nie je to zlý nápad. To sme mali doposiaľ vládu neodborníkov (Matovič, Heger), keď zrazu máme vládu odborníkov a ešte k tomu aj dočasnú ? Čo nato Matovič a Heger ?

Prečo máme šetriť ?

28.05.2024

V Pekingu sa konali zimné olympijské hry na umelom snehu, ktorého tony vytvárali výrobníky na sneh, len aby biznis s reklamou a športovým oblečením zarábal. Lyžiarske strediská osvetlujú svahy megawatovými svetlami, aby sa mohlo lyžovať dlho do noci a vleky spotrebujú gigawathodiny elektrickej energie, len aby ich majitelia zarobili. Lufthansa vykoná 8.000 prázdnych [...]

Zrušenie parkovacieho systému v Petržalke

25.04.2024

Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava poukázala, že zásady parkovania v zónach prijaté v októbri 2022 sú v rozpore s cestným zákonom. Petržalský parkovací systém (PPS) podľa nej koná aj v rozpore s VZN hlavného mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel. Podľa cestného zákona zavedenie a prevádzka systému rezidenčného parkovania (parkovacia politika alebo [...]

Energetická bezpečnosť EU

24.04.2024

V súčasnosti sa diskutuje o rozhodnutí Bieleho domu udržať vývozné ceny skvapalneného zemného plynu (LNG) na najvyššej možnej úrovni. Washington presadzuje v zahraničnom obchode líniu, ktorá je prospešná iba pre USA. Veľká časť západoeurópskych krajín tieto kroky svojho transatlantického partnera prekukla a považuje ich za zradu. Predražený americký [...]

Robert Fico, prvé vystúpenie po atentáte

Fico tvrdí, že podporuje okamžité prímerie na Ukrajine a začiatok rokovaní

06.07.2024 14:47

Mier sa podľa Fica nedá dosiahnuť žiadnymi ultimátami, ani kladením nerealistických podmienok.

Viktor Orbán

Orbán píše pre Newsweek o zlomovom momente: Zmyslom NATO je mier, nie nekonečná vojna

06.07.2024 12:47

Čím viac sa lídri NATO domnievajú, že konflikt je nevyhnutný, tým väčšia bude ich úloha pri jeho vyvolaní, píše Orbán pre Newsweek.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Útočník dobodal v Moravskom Svätom Jáne majiteľa predajne

06.07.2024 11:13

Napadnutého muža previezli do nemocnice, útočníka polícia zadržala.

APTOPIX Trump Classified Documents

Trumpovi právnici požiadali súd o pozastavenie konania v kauze tajných dokumentov

06.07.2024 08:32

Trump je obvinený z nezákonného držania stoviek vládnych dokumentov podliehajúcich utajeniu.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 151065x
Priemerná čítanosť článkov: 2747x

Autor blogu

Kategórie