Založ si blog

Volebné prieskumy-Emócie-Fakty

Vidíte ten zvýšený záujem politikov o občanov ako Nás pozývajú k voľbám? A záujem zahraničných medii ? Pobavila ma redaktorka z nemeckých novín, ktorá mala veľký strach zo smerovanie Slovenska po voľbách.  Ako Nemecko vyšetruje teroristický útok na  plynovod NordStream2 nevedela odpovedať.

Pamätáme si, ako Nás Matovič oklamal s Počiatkovou vilou vo Francúzsku a klamal ďalej a nič sa nestalo a opäť kandiduje a sním ďalší, ktorí nás klamali a obmedzovali slobodu pohybu.

Dosť máme klamstiev, chceme slušnosť, poriadok dobré školstvo, zdravotníctvo, aby opäť platilo právo.

V spoločnosťi je približne 5% občanov, ktorí sa aktívne zaujímajú o politiku, zúčastňujú sa na politickom živote. Väčšina občanov 80-90% politiku registrujú okrajovo a nakoniec 5% sa o politiku nezaujíma ani nepôjde voliť. Takže treba s väčšinou občanov pohnúť. Je mnoho metód ako občanov mobilizovať ísť voliť.

Zmanipulované volebné prieskumy, ktoré si politické strany predplatia. Po voľbách sa čudujeme, ako je to možné, že percentá sú iné. Ale volebné prieskumy sú aj návodom pre občanov, ktorí politiku neriešia a keď treba isť voliť tak sa pozrú na volebný prieskum a zahlasujú podľa toho ako majú náladu alebo aký majú deň.

Najviac používaná metóda je emócia. Nie je dôležité či je pravdivá alebo vymyslená, len nech zdvihne občanom tlak, najlepšie hneď ísť do ulíc.  Vzhľadom na to, že sa opakuje pravidelne a zvlášť pri voľbách, mali by sme byť veľmi opatrní ak sa v týchto dňoch objaví. Vždy keď správy začnú s titulkom „Mimoriadna správa“ mali by sme sa pýtať Cui bono“ v čí prospech správa hovorí, koho ohovára, očierňuje, znevýhodňuje, zvýhodňuje.

Tlak z politických strán prerastá až do strašenie typu „ ak Fico vyhrá Slovensko sa stane satelitom Ruska“ a podobných nezmyslov a aj rôznych hanlivých nápisov vo verejnom priestore na adresu SMER-u.

V žiadnom prípade by nás nemala naštvať „Mimoriadna správa“ ani „Volebné prieskumy“ Nás nesmú ovplyvniť ako voliť. Rozhodnutie koho voliť by malo mať dlhší časový horizont sledovania udalostí počas volebného obdobia. Keď na to nemáte čas ani chuť, treba si dať  kávu, cigaretku, rozhovor s kolegom, podiskutovať v rodine a obzrieť sa do minulosti ako politici riadili Slovensko, čo priniesli občanom ako nám zlepšili školstvo, zdravotníctvo, dokončili tunel Višňové a mnoho ďalších úloh, ktoré v predošlých voľbách sľúbili, ak si ich ešte vôbec pamätáte a nesplnili.   

Preto občan žiadne emócie pred voľbami, len fakty, fakty a vrátiť sa v čase späť, v mysli si „pustiť archív správ“, ako riadili politici Slovensko. Podľa mňa, nie v prospech Slovenska.

Občan premýšľaj koho ideš voliť, aby si ďalšie roky nenadával, že tak toto som rozhodne nechcel !

Spoločnosť je taká, akí sú ľudia, ktorí ju riadia.

Informácie menia svet – preposielaj, zdieľaj a požaduj !

Prečo máme šetriť ?

28.05.2024

V Pekingu sa konali zimné olympijské hry na umelom snehu, ktorého tony vytvárali výrobníky na sneh, len aby biznis s reklamou a športovým oblečením zarábal. Lyžiarske strediská osvetlujú svahy megawatovými svetlami, aby sa mohlo lyžovať dlho do noci a vleky spotrebujú gigawathodiny elektrickej energie, len aby ich majitelia zarobili. Lufthansa vykoná 8.000 prázdnych [...]

Zrušenie parkovacieho systému v Petržalke

25.04.2024

Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava poukázala, že zásady parkovania v zónach prijaté v októbri 2022 sú v rozpore s cestným zákonom. Petržalský parkovací systém (PPS) podľa nej koná aj v rozpore s VZN hlavného mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel. Podľa cestného zákona zavedenie a prevádzka systému rezidenčného parkovania (parkovacia politika alebo [...]

Energetická bezpečnosť EU

24.04.2024

V súčasnosti sa diskutuje o rozhodnutí Bieleho domu udržať vývozné ceny skvapalneného zemného plynu (LNG) na najvyššej možnej úrovni. Washington presadzuje v zahraničnom obchode líniu, ktorá je prospešná iba pre USA. Veľká časť západoeurópskych krajín tieto kroky svojho transatlantického partnera prekukla a považuje ich za zradu. Predražený americký [...]

Tibor Gašpar

Začala sa diskusia o novom podpredsedovi parlamentu, kandidátom je Gašpar

26.06.2024 15:00

Návrh kandidáta skritizoval poslanec Spišiak. Nominácia nie je podľa jeho slov správna.

varín, tiso

Po 30 rokoch už po Tisovi nebude pomenovaná ulica vo Varíne. Obec má pol roka na zmenu

26.06.2024 14:26, aktualizované: 15:15

Súd vyhovel žalobe prokurátora GP, že označenie ulice Dr. Jozefa Tisu vo Varíne nie je v súlade so zákonom.

Robert Kaliňák

Kaliňák: Letisko Sliač by mohlo byť pripravené na stíhačky o tri až päť rokov

26.06.2024 14:03

Na Sliači by mali byť stíhacie lietadlá trvalo umiestnené.

Fico, fiala

Bratislava kritizovala Fialu za jeho výrok k medzivládnym konzultáciám. Neúctivý? Naopak, bol výrazom rešpektu, reaguje český premiér

26.06.2024 13:58, aktualizované: 14:20

Český kabinet tento rok v marci pozastavil medzivládne konzultácie pre rozdielne názory na kľúčové témy zahraničnej politiky.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 150327x
Priemerná čítanosť článkov: 2733x

Autor blogu

Kategórie