Založ si blog

Zmena zdravotnej poisťovne – vyhodené milióny eur

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v čase vrcholiacej prepoisťovacej kampane vydal tlačovú správu, v ktorej nabádal poistencov k obozretnému a uvážlivému prístupu k zmene zdravotnej poisťovne.

Poistenci zastavte tento nezmyselný biznis, vynaložené prostriedky na prepoisťovanie chýbajú zdravotníctvu a v konečnom dôsledku Vám. Politici prečo má chudobné Slovensko tri poisťovne?  

Za 10 ročné obdobie úrad eviduje 931 tisíc poistencov, ktorí podali prihlášku na zmenu zdravotnej poisťovne, čo predstavuje celkový počet 1,43milióna akceptovaných prihlášok pri odmene sprostredkovateľom 40€ za prihlášku je to 57,2mil.eur plus náklady na spracovanie. Poistenec mohol si mať lepšiu zdravotnú starostlivosť, prístup k liekom a nové prístroje v nemocniciach.

Každý 5-ty poistenec od roku 2012 podal prihlášku na zmenu zdravotnej poisťovne aspoň raz.

Za posledných 5 rokov sa:

5x prepoistilo   6 526 poistencov

4x prepoistilo 18 764 poistencov 

3x prepoistilo 33 234 poistencov

2x prepoistilo 79 525 poistencov.

Všetky tri poisťovne v posledných rokoch minuli desiatky miliónov eur na pochybnú prepoisťovaciu kampaň v najchudobnejších oblastiach Slovenska. Náklady na prepoisťovaciu kampaň sú súčasťou mzdových výdavkov, nie je ich možné presne vyčísliť, aká suma z verejných zdrojov bola použitá na tento účel a zdravotné poisťovne sa v rámci svojich zákonných možností vyhýbajú zverejňovaniu takýchto údajov. Niekto je zodpovedný za tento stav, minister zdravotníctva, vláda, korporácie, EU, ideológia?

A Ty občan ? Ideš voliť. Urob dobré rohodnutie !

Spoločnosť je taká, akí sú ľudia, ktorí ju riadia.

Informácie menia svet – preposielaj, zdieľaj a požaduj !

Prečo máme šetriť ?

28.05.2024

V Pekingu sa konali zimné olympijské hry na umelom snehu, ktorého tony vytvárali výrobníky na sneh, len aby biznis s reklamou a športovým oblečením zarábal. Lyžiarske strediská osvetlujú svahy megawatovými svetlami, aby sa mohlo lyžovať dlho do noci a vleky spotrebujú gigawathodiny elektrickej energie, len aby ich majitelia zarobili. Lufthansa vykoná 8.000 prázdnych [...]

Zrušenie parkovacieho systému v Petržalke

25.04.2024

Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava poukázala, že zásady parkovania v zónach prijaté v októbri 2022 sú v rozpore s cestným zákonom. Petržalský parkovací systém (PPS) podľa nej koná aj v rozpore s VZN hlavného mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel. Podľa cestného zákona zavedenie a prevádzka systému rezidenčného parkovania (parkovacia politika alebo [...]

Energetická bezpečnosť EU

24.04.2024

V súčasnosti sa diskutuje o rozhodnutí Bieleho domu udržať vývozné ceny skvapalneného zemného plynu (LNG) na najvyššej možnej úrovni. Washington presadzuje v zahraničnom obchode líniu, ktorá je prospešná iba pre USA. Veľká časť západoeurópskych krajín tieto kroky svojho transatlantického partnera prekukla a považuje ich za zradu. Predražený americký [...]

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 152570x
Priemerná čítanosť článkov: 2774x

Autor blogu

Kategórie