Založ si blog

WHO Pandemická zmluva

Vláda, Ministerstvo zdravotníctva, ako je zabezpečené, aby veľvyslanec SR pre globálne zdravie pán Jozef Šuvada, ktorý zastupuje SR v Riadiacej rade WHO hlasoval pri ratifikácii WHO Pandemickej zmluvy v záujme Slovenska ?

WHO si nárokuje na celosvetovú riadiacu pozíciu v prípade ďalších pandémií. Hlavné finančné príspevky do WHO zabezpečujú dominatne donori z Nemecka, USA a Nadácia Billa a Melindy Gatesových.

Skutočnosť, že príspevky členských štátov predstavujú len 30% z celkového rozpočtu, je vysoko pravdepodobné, že WHO bude podriadené uvedeným donorom. WHO preto nemôže slobodne rozhodovať, ako ich použije.

WHO nemôže plniť celosvetovú riadiacu funkciu v otázkach globálnej zdravotníckej agendy, môže len zotrvať v pozícii koordinačnej.

Nadácia Billa a Melindy Gatesových sa bez akejkoľvek reflexie prezentuje ako záchrancovia planéty s nutnosťou preočkovať celú planétu a dopredu upozorňujú na príchod novej pandémie.

Nebezpečné pre  Slovenskú republiku je prenesenie zvrchovanej kompetencie na WHO v akejkoľvek väčšej miere.

Pripravovanú Pandemickú zmluvu je potrebné odmietnuť !

Občan rozhoduj sa racionálne a nie emočne !

Informácie menia svet, preposielaj, zdieľaj a požaduj !

Zrušenie parkovacieho systému v Petržalke

25.04.2024

Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava poukázala, že zásady parkovania v zónach prijaté v októbri 2022 sú v rozpore s cestným zákonom. Petržalský parkovací systém (PPS) podľa nej koná aj v rozpore s VZN hlavného mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel. Podľa cestného zákona zavedenie a prevádzka systému rezidenčného parkovania (parkovacia politika alebo [...]

Energetická bezpečnosť EU

24.04.2024

V súčasnosti sa diskutuje o rozhodnutí Bieleho domu udržať vývozné ceny skvapalneného zemného plynu (LNG) na najvyššej možnej úrovni. Washington presadzuje v zahraničnom obchode líniu, ktorá je prospešná iba pre USA. Veľká časť západoeurópskych krajín tieto kroky svojho transatlantického partnera prekukla a považuje ich za zradu. Predražený americký [...]

Ivan Korčok pripomenieme

09.04.2024

Vám, že keď niekto má dvoch synov, ešte to neznamená, že nemôže byť vojnovým kandidátom. Nie je to dávno, čo starosta Kyjeva a bývalý boxer Vitalij Kličko odpovedal na otázku novinárov, prečo jeho dvaja synovia nie sú na fronte na Donbase. Kličko odpovedal, že by obaja radi chceli na front, ale nemôžu, pretože bohužiaľ majú nemecké občianstvo ! Takto sa to robí [...]

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 21:03

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 54
Celková čítanosť: 143252x
Priemerná čítanosť článkov: 2653x

Autor blogu

Kategórie