Založ si blog

Zákon o rozpočtovej zodpovednosti-brzdí rozvoj Slovenska

Správa z tlače

Kľúčovou témou na najbližšie mesiace pre Ministerstvo financií (MF) SR aj úrad dočasnej vlády bude pripraviť realistický plán a opatrenia na ozdravenie verejných financií. Po stredajšom stretnutí s novým ministrom financií Michalom Horváthom na pôde rezortu to vyhlásil premiér Ľudovít Ódor. Upozornil, že nie je úplne jasné, či vláda odborníkov získa pre jej programové vyhlásenie podporu Národnej rady (NR) SR. V prípade, že áno, nemusíme riešiť vyrovnaný rozpočet. Toľko z uvedenej správy.

Mimochodom usilovná „dočasná Vláda“ na stredajšom rokovaní odvolala z funkcie doterajších štátnych tajomníkov 20 dní pred voľbami? To bol problém pre rozpočet?

Občan vidíš ten tlak na NR SR ? „ Vláda odborníkov“ No nepodpor programové vyhlásenie dočasnej vlády (odborníkov) a máš povinnosť zostaviť vyrovnaný rozpočet ako sankciu zákona o rozpočtovej zodpovednosti pri súčasnej vysokej úrovni verejného dlhu.

Tak takto páni nie.

Vláda Igora Matoviča a Eduarda Hegera spôsobila deficit 3,1miliardy eur. Slovensko v žiadnom prípade nepotrebuje vyrovnaný rozpočet, ale rozpustenie deficitu a verejného dlhu na horizont 10 rokov. Žiadne výrazné zvýšenie daní od občanov. Zákon o rozpočtovej zodpovednosti dusí rozvoj Slovenska. Slovensko potrebuje osobnú hmotnú zodpovednosť členov vlády za udržateľný rozpočet a zodpovednú vládu.

Občan čo povieš na iniciatívu mimovládok pozrieť sa na majetok zodpovedných politikou za vysoký verejný dlh a tak znížiť deficit.

Utópia alebo realita. Myslím si, že nie je to zlý nápad. To sme mali doposiaľ vládu neodborníkov (Matovič, Heger), keď zrazu máme vládu odborníkov a ešte k tomu aj dočasnú ? Čo nato Matovič a Heger ?

Súkromné poisťovne podkopávajú základy zdravotníctva: Kto skutočne ťahá za kratší koniec?

04.10.2024

Štátna poisťovňa VšZP musí prijímať všetkých poistencov bez ohľadu na ich zdravotný stav, čo jej spôsobuje finančné problémy. Naopak, súkromné poisťovne si vyberajú zdravších poistencov, čo vedie k nerovnováhe v rozdelení finančných zdrojov v zdravotníctve. Poistenci súkromných poisťovní môžu mať lepší prístup k niektorým špeciálnym službám alebo [...]

Konflikt záujmov: Ohrozuje súkromná prax verejnú zdravotnú starostlivosť ?

02.10.2024

Na zlepšenie situácie, v ktorej lekári vykonávajú prácu na dvoch úväzkoch (v štátnom aj súkromnom sektore), by Ministerstvo zdravotníctva malo prijať kombináciu legislatívnych, finančných a systémových opatrení. 1. Zákaz alebo obmedzenie dvojitých úväzkov Ministerstvo by malo prijať legislatívne opatrenia, ktoré by zakázali alebo významne obmedzili možnosť pracovať [...]

Štát platí, súkromný sektor ryžuje: Kam zmizli naši lekári ?

30.09.2024

Slovensko čelí nedostatku lekárov vo verejnom zdravotníctve, hoci štát investuje značné prostriedky do ich vzdelania. Odhaduje sa, že vzdelanie jedného lekára stojí cca 50 000 eur, no mnohí absolventi medicíny po ukončení štúdia uprednostnia prácu v súkromných zariadeniach, kde sú lepšie finančne ohodnotení. Táto nerovnováha vytvára otázku: mala by súkromná sféra [...]

Trump, Harrisová

Politológ: Trumpovi by naozaj prešlo, keby niekoho zastrelil na Piatej avenue

05.10.2024 08:00

Prezidentské voľby sa v USA konajú už 5. novembra. Mesiac pred nimi väčšina výskumov ukazuje, že Kamala Harrisová je populárnejšia ako Donald Trump.

Rusko, vojna na Ukrajine, bombardovanie, hasiči

ONLINE: Rusi sa blížia k Pokrovsku, zničili už väčšinu infraštruktúry mesta

05.10.2024 07:30

Ruskí vojaci sa priblížili k mestu Pokrovsk, kde prebiehajú najprudšie boje v poslednom období. Sú od neho vzdialení len niekoľko km.

Boris Kollár

Boris Kollár chystá návrat do veľkej politiky

05.10.2024 07:05

Hnutie Sme rodina po prehratých parlamentných voľbách potrebovalo čas na konsolidáciu, povedal Boris Kollár.

Náboženstvo / Kresťanstvo / Cirkev / Kríž / Modlitba / Viera /

Varšavský arcibiskup vyzval na povinnú výuku náboženstva, aby mladí lepšie porozumeli svetu

05.10.2024 07:00

Varšavský arcibiskup kardinál Kazimierz Nycz vyzval na to, aby sa teraz nepovinná výučba náboženstva stala povinnou pre všetkých žiakov.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 170776x
Priemerná čítanosť článkov: 2549x

Autor blogu

Kategórie