Založ si blog

Dividendy – Slovensko ročne stráca 30mil.eur

Slovensko dopraje zahraničnému kapitálu to čo v iných krajinách je neprijateľné. Príkladov je nespočetné množstvo, dnes vyberám daň z dividend.

Na Slovensku tvoria príjmy z dividend (podiel na zisku) priemerne 0,4 % HDP resp. 400 – 500 mil. eur ročne. Ak použijeme priemer 450mil.eur z toho daň 7% sme na sume 31,5mil.eur.

V roku 2016 bol návrh, že na Slovensku bude daň z dividend v rozpätí 10-15%. Po nátlaku Bélu Bugára (Most-Híd) sa daň znížila na 7% pritom priemer v EU je 20%.

Pri  14% dani je to 63mil.eur. pri 20% dani 90mil.eur. Ročná strata pri 14% dani je viac ako 30mil.eur.  Za roky 2016 -2022 to predstavuje stratu pre štátny rozpočet cez 220mil.eur.

Neuveriteľné akých servilných politikov si opakovane volíme, koľko miliónov ročne smeruje do zahraničia. Životná úroveň na Slovensku v porovnaní s krajinami EU je na konci rebríčka, nemáme financie na dopravu, zdravotníctvo, školstvo, šport, kultúru ale zahraničnému kapitálu doprajeme.

Smutné je, že sa nenájde nikto, kto by o nevýhodných finančných transferoch informoval verejnosť podrobnejšie. Pripájam kontakt slovenskonaj@zoznam.sk pre vytvorenie  občianskej platformy na sumarizovanie negatívnych ekonomických dôsledkov rozhodovania politikov.

Prečo máme šetriť ?

28.05.2024

V Pekingu sa konali zimné olympijské hry na umelom snehu, ktorého tony vytvárali výrobníky na sneh, len aby biznis s reklamou a športovým oblečením zarábal. Lyžiarske strediská osvetlujú svahy megawatovými svetlami, aby sa mohlo lyžovať dlho do noci a vleky spotrebujú gigawathodiny elektrickej energie, len aby ich majitelia zarobili. Lufthansa vykoná 8.000 prázdnych [...]

Zrušenie parkovacieho systému v Petržalke

25.04.2024

Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava poukázala, že zásady parkovania v zónach prijaté v októbri 2022 sú v rozpore s cestným zákonom. Petržalský parkovací systém (PPS) podľa nej koná aj v rozpore s VZN hlavného mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel. Podľa cestného zákona zavedenie a prevádzka systému rezidenčného parkovania (parkovacia politika alebo [...]

Energetická bezpečnosť EU

24.04.2024

V súčasnosti sa diskutuje o rozhodnutí Bieleho domu udržať vývozné ceny skvapalneného zemného plynu (LNG) na najvyššej možnej úrovni. Washington presadzuje v zahraničnom obchode líniu, ktorá je prospešná iba pre USA. Veľká časť západoeurópskych krajín tieto kroky svojho transatlantického partnera prekukla a považuje ich za zradu. Predražený americký [...]

Putin, lng

Po ropnej buduje Rusko aj tieňovú flotilu na prepravu LNG: Rekordné povolenky pre sever, nasadí aj vyradené lode

29.06.2024 18:48

Nákup a prevod plavidiel na dubajský subjekt a rekordný počet povolení na Severnú námornú cestu naznačujú, že dieliky "skladačky tieňovej flotily do seba zapadajú".

grécko, požiar

Severne od Atén vypukol požiar, s plameňmi bojujú stovky hasičov

29.06.2024 17:15

Požiar vznikol po dlhom období s nedostatkom zrážok a po niekoľkých týždňoch, keď teploty v presahovali 35 stupňov.

srbská polícia

Policajt v Belehrade zastrelil útočníka, ktorý ho pred izraelskou ambasádou trafil kušou do krku

29.06.2024 16:16, aktualizované: 19:25

Veľvyslanectvo je uzavreté, v budove v čase útoku nikto nebol a tak žiadny zamestnanec ambasády nie je zranený.

biden

Demokratov výkon Bidena znepokojil a zvažujú kroky vrátane výmeny, spomínajú sa už prvé mená

29.06.2024 15:31

Demokrati si kladú nepohodlnú otázku, či nie je neskoro nahradiť ho ako demokratického kandidáta do novembrových volieb, píše WP.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 150584x
Priemerná čítanosť článkov: 2738x

Autor blogu

Kategórie