Založ si blog

Rozhodné Nie! pre F-16

Minister obrany Robert Kaliňák zvažuje možnosť, že Slovensko objedná viac amerických stíhačiek F-16. Podľa jeho slov by ministerstvo obrany mohlo objednať ďalšie štyri stíhačky navyše. Cena by sa mohla so servisom, výcvikom a muníciou vyšplhať na ďalších viac ako 500 miliónov eur.

Občan spozornej, Američania tlačia na nákup ďalších stíhačiek, potrebujú cash peniaze, sú pred krachom. Na zbraniach sa najviac zarába.

Minister Kaliňák uviedol v relácii Rádia Slovensko, že môže prísť k diskusii o posilnení krídla v rámci F-16 zo štrnástich možno na osemnásť.

Vláda žiadnu diskusiu o nákupe F-16 neotvárajte, čo potrebujeme je kontrola Národnej diaľničnéj spoločnosti, ako riadi a kontroluje výstavbu tunela a zainteresovanosť členov vlády na urýchlenom dokončení diela.

Občan, správy o situácii na R1,R2,R3 sa priebežne mihnú v správach, ale informácia, ako postupuje stavba desaťročia (začiatok razenia tunela Višňové 9. júna 2015), strategická dopravná stavba na Slovensku nikoho nezaujíma.

Pritom je mimoriadna situácia pod Strečnom. Geologický prieskum potvrdil obavy, na cestu môžu spadnúť aj 150 cm skaly. Pravidelné zdržania, kolóny, padajúce skaly a nehody nie sú pre šoférov v úseku pod Strečnom ničím výnimočným. Vodiči tam často v zápche niekedy trčia aj viac ako dve hodiny.

Najväčšie ohrozenie sa podľa geológov týka úseku o veľkosti 300 X 300 metrov. Nad celou touto oblasťou je mnoho skál na spadnutie. Kritickým faktorom bude v najbližších týždňoch počasie, keďže vysoké zrážky môžu premočiť terén a spôsobiť zosuvy. Nedostatočné sú aj aktuálne dynamické bariéry, siete totiž všetko zachytiť nedokážu.

Takže, minister Kaliňák a súčasná Vláda, žiadne ďaľšie nákupy F-16, ale všetky financie a kapacity na dostavbu tunela a dôsledná kontrola prác.

Občan správaj sa racionálne a nie emočne !

Informácie menia svet preposielaj, zdieľaj a požaduj !

Zrušenie parkovacieho systému v Petržalke

25.04.2024

Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava poukázala, že zásady parkovania v zónach prijaté v októbri 2022 sú v rozpore s cestným zákonom. Petržalský parkovací systém (PPS) podľa nej koná aj v rozpore s VZN hlavného mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel. Podľa cestného zákona zavedenie a prevádzka systému rezidenčného parkovania (parkovacia politika alebo [...]

Energetická bezpečnosť EU

24.04.2024

V súčasnosti sa diskutuje o rozhodnutí Bieleho domu udržať vývozné ceny skvapalneného zemného plynu (LNG) na najvyššej možnej úrovni. Washington presadzuje v zahraničnom obchode líniu, ktorá je prospešná iba pre USA. Veľká časť západoeurópskych krajín tieto kroky svojho transatlantického partnera prekukla a považuje ich za zradu. Predražený americký [...]

WHO Pandemická zmluva

22.04.2024

Vláda, Ministerstvo zdravotníctva, ako je zabezpečené, aby veľvyslanec SR pre globálne zdravie pán Jozef Šuvada, ktorý zastupuje SR v Riadiacej rade WHO hlasoval pri ratifikácii WHO Pandemickej zmluvy v záujme Slovenska ? WHO si nárokuje na celosvetovú riadiacu pozíciu v prípade ďalších pandémií. Hlavné finančné príspevky do WHO zabezpečujú dominatne donori z Nemecka, [...]

fico, žiga, danko, taraba

Zákon o FPU prešiel, aj keď nie je dohoda. Medzi Hlasom a SNS to iskrí: Danko chce koaličnú radu, Žiga napomenul Michelka

14.05.2024 19:15

Líder SNS Andrej Danko chce zvolať koaličnú radu o tom, ako bude koalícia fungovať po odchode Petra Pellegriniho. Je nespokojný, že nevie meno jeho nástupcu.

Polanski, Lewisová

Francúzsky súd oslobodil režiséra Polanského v kauze ohovárania

14.05.2024 17:54

Polanski sa podľa žalujúcej herečky dopustil ohovárania tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

Kráľ na ťahu, relácia, ta3

Král na ťahu na ta3: V dueli sa stretnú zástupcovia Smeru a SaS

14.05.2024 17:38

V utorok 14. mája o 21.00 h bude ďalšia časť relácie Král na ťahu s Braňom Králom. Ostrú debatu si môžete pozrieť už večer na ta3.

polícia, zatknutie, zadržanie

Polícia zadržala muža medzinárodne hľadaného pre pokus o úmyselné zabitie

14.05.2024 17:37

Tzv. lovci lebiek vypátrali a zadržali medzinárodne hľadaného muža v spolupráci s nemeckou políciou.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 54
Celková čítanosť: 144318x
Priemerná čítanosť článkov: 2673x

Autor blogu

Kategórie