Založ si blog

ZP Union vyplatila dividendy

Zverejnili sa informácie o hospodárení zdravotných poisťovní, nepotešili Nás, straty samé straty. Ale kde sú zisky? Súkromné poisťovne si vyberajú len ziskové činnosti a všetko ostatné presúvajú na štátnu všeobecnú zdravotnú poisťovňu (VšZP). Štát financuje VšZP ako mu to umožňuje bilancia štátneho rozpočtu. Liberálne média informujú dookola ako zle VšZP hospodári.

V Európe je systém jednej zdravotnej poisťovne v 16 krajinách, viac zdravotných poisťovní bez možnosti tvorby zisku má 10 krajín. 

Súkromna zdravotná poisťovňa Union vyplatila 4,9 miliona eur na dividendách vo februári.

Nes.re Vás to? Mňa áno a poriadne. Idú voľby, rozmýšlajte.                       

Výhodné pre poistencov na Slovensku je zlúčiť tri zdravotné poisťovne do jednej zdravotnej poisťovni. Pre solventnú triedu občanov vytvoriť doplnkové pripoistenie vo VšZP a sme v pohode. Ale potrebujeme vo vedení štátu morálnych ľudí, ktorí riadia štát spravodlivo. Kde sú ?

Blížia sa voľby, množstvo bilboardou po Slovensku, je ich viac ako húb po daždi. Videli ste jeden bilboard, kde politici ponúkajú ukončenie výplat dividend zdravotným poisťovňam ?

Súkromná zdravotná poisťovňa Union vyplatila 4,9 mil.€  na dividendách. Pre nedostatok financií koľko Slovákov zomrelo, koľko Slovákov mohlo dostať lieky a nedostali ?

Snaha o jednu zdravotnú poisťovňu na Slovensku bola. Nezabudli ste? Opozícia a média spustili informačný ošiaľ. Seriózna diskusia žiadna, len emócie, fakty nikoho nezaujímali, nikto nerozmýšľal, emócie vyhrali. Majitelia sa tešili, nové autá, domy, jachty, dovolenky. Daj Slovákom emócie a môžeš získať všetko.

Súkromná zdravotná poisťovňa Union vyplatila 4,9 miliona eur na dividendách.

Žiadne emócie, len fakty, blížia sa voľby, občan, je to v Tvojích rukách, požaduj zmenu.   

Zneistenie človeka

16.09.2024

v jeho národnej, sexuálnej, rodovej identite vytvára dokonalý rozklad osobnosti človeka. Pojmy ako vlasť, suverenita, národ, Boh sú úplne nepodstatné. Osobnosť, ktorá dostáva tradičnú rodičovskú výchovu a konzervatívne školské vzdelanie je svojprávna a uvedomelá. Marketingové stratégie liberálnych prúdov, pod heslami „buď sám sebou“ alebo „láska je [...]

Duševná alebo riadiaca práca ?

10.09.2024

Vnútili nám predstavu, že práca sa delí na duševnú a fyzickú. To je lož ! Potom by platilo, že remeselník nerozmýšľa, keď pracuje rukami. Dobrý remeselník sa vyznačuje svojimi znalosťami! Má znalosti ako správne postaviť strechu, dom, inštalovať techniku. Aj predstaviteľ duševnej práci napr. spisovateľ sa pri duševnej práci fyzicky unaví. Delenie práce na duševnú [...]

US Dolár alebo Svetová mena

09.09.2024

Svetová mena by mohla byť jedným z nástrojov na riešenie súčasnej zložitej svetovej finančnej situácie. Zavedenie predstavuje náročný proces s viacerými potenciálnymi výhodami. 1. Zníženie menových neistôt Svetová mena by odstránila kurzové riziko, ktoré vzniká pri medzinárodných transakciách, keďže všetky krajiny by používali rovnakú menu. To by mohlo [...]

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 160577x
Priemerná čítanosť článkov: 2676x

Autor blogu

Kategórie