Založ si blog

Bezpečnosť hlavná úloha štátu

Pokiaľ štát začne zlyhávať v jednej z bezpečnostných oblastí, je to obvykle signál zániku štátnosti, resp. varovanie, že štát sa nachádza v hlbokých systémových problémoch, ktoré sa týkajú jeho samotnej funkcie.

Fyzická bezpečnosť

Štát musí svojím občanom poskytnúť ochranu ich života a majetku pred vnútorným a vonkajším nepriateľom. Je to kľúčová úloha štátu a pokiaľ štát z nejakého dôvodu nevie alebo nechce chrániť svojich občanov dochádza k zlyhaniu štátu. Vnútorným nepriateľom štátu sú kriminálne živly, gangy, mafie a organizované skupiny.Vonkajší nepriateľ je vojenský agresor. Štát v tomto prípade má úlohu ochrany a obrany obyvateľstva. Proti vnútornému nepriateľovi štát nasadzuje políciu a súdy, zatiaľ čo proti vonkajšiemu nepriateľovi je to armáda.

Vláda Hegera, Matoviča a Naďa bezprecedentne devastovala fyzickú bezpečnosť štátu.

Zdravotná bezpečnosť

Štát musí zabezpečiť zdravie a zdravotnú starostlivosť obyvateľstva. Zdravotná starostlivosť nie je v bežných silách jednotlivca a preto je potreba štátu, ktorý zaistí zdravie a lekársku starostlivosť. Štát, ktorý nevie zaistiť občanom zdravotnú starostlivosť stráca svoje funkcie a svoj význam. Vo svete je vidieť jasnú snahu vlád preniesť zodpovednosť za starostlivosť o zdravie občanov zo štátu na súkromné poisťovne a komerčné kliniky v rámci posudzovania zdravotnej starostlivosti ako komerčnej služby a tovaru. Taký štát stráca svoj význam pokiaľ prenáša zdravotnú starostlivosť na komerčné subjekty pretože starostlivosť o zdravie občanov musí byť jednou zo služieb štátu obyvateľom.

Pokiaľ politici umožnia súkromnému podnikaniu vyberať si najziskovejšie činnosti v zdravotníctve tak ohrozujú zdravotnú bezpečnosť obyvateľstva.

Sociálna bezpečnosť

Štát sa musí postarať o vzdelanie občanov a ich pracovné príležitosti, ochranu práv u súdov a o dôstojné stárnutie spojené so zabezpečením dôchodcov a ich dôchodkov. Vzdelanie, podmienky na trhu zamestnanosti, vymáhateľnosť práva a dôchodkové zabezpečenie sú kľúčové atribúty piliera sociálnej bezpečnosti. Štát sa nemôže zbaviť funkcie a úlohy vo vzdelávaní a ani vo vytváraní podmienok pre zamestnanie. Nemôže sa zbaviť povinnosti zaručenia práva pre občanov a o starostlivosti o dôchodcov a výplaty dôchodkov. Výplaty dôchodkov sú nákladom štátu, ktoré sú hradené z vybraných daní a podnikateľských aktivít štátnych podnikov, ktoré musia byt výkonne a výnosovo chránené pred privatizáciu a prevodom do rúk súkromného kapitálu. Daňové odvody občanov pokrývajú prevádzku štátu. Sociálnu bezpečnosť nemôžeme dosiahnuť bez aktívnej funkcie štátu ako podnikateľského subjektu, ktorého výnosy sú používané na zachovanie sociálnej bezpečnosti.

Uzákonenie povinného vstupu poistencov do II. Dôchodkového piliera od 1.mája 2023 má nepriaznivé dopady pre 1.pilier dôchodkového zabezpečenia a ohrozuje jeho stabilitu.

Reforma dôchodkov nemá riešenie pretože občania zarábajú málo, reálne mzdy klesajú a inflácia likviduje úspory.

Pokiaľ občania nebudú požadovať hmotnú zodpovednosť politikov tak úloha štátu sa bude stále znižovať o čo sa snažia všetkými prostriedkami nadnárodné korporácie, ktorých cieľom je nastoliť celosvetovú diktatúru.(digitálny účet, občiansky a zdravotný preukaz až po celosvetové riadenie zdravotníctva prostredníctvom WHO).

Občan správaj sa racionálne a nie emočne !    

Informácie menia svet – preposielaj, zdieľaj a požaduj !

Pavla Durova môže čakať osud Juliana Assanga

26.08.2024

Sociálnymi sieťami po celom svete otriasa kauza zatknutia Pavla Durova, ruského vývojára, zakladateľa a súčasného šéfa sociálnej siete Telegram. Durov bol podľa informácií zatknutý na letisku Le Bourget v Paríži, kam priletel svojim súkromným lietadlom z Dubaja, kde má Durov trvalé bydlisko. Zatknutie zakladateľa a šéfa Telegramu prišlo v odvete za odmietnutie [...]

Právo Západu určovať svetový poriadok

22.08.2024

je – môže byť – v rozpore so zásadami medzinárodného práva: 1. Povinnosť nezasahovať do vnútorných záležitosti iných štátov. 2. Povinnosť štátov navzájom spolupracovať. 3. Zásada rovných práv a právo národov na sebaurčenie. 4. Zásada zvrchovanej rovnosti štátov. 5. Povinnosť štátov vystrihať sa hrozbe silou alebo použitím sily vo vzájomných [...]

Prečo máme šetriť ?

28.05.2024

V Pekingu sa konali zimné olympijské hry na umelom snehu, ktorého tony vytvárali výrobníky na sneh, len aby biznis s reklamou a športovým oblečením zarábal. Lyžiarske strediská osvetlujú svahy megawatovými svetlami, aby sa mohlo lyžovať dlho do noci a vleky spotrebujú gigawathodiny elektrickej energie, len aby ich majitelia zarobili. Lufthansa vykoná 8.000 prázdnych [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 57
Celková čítanosť: 157940x
Priemerná čítanosť článkov: 2771x

Autor blogu

Kategórie