Založ si blog

Správa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou – časť Regulácia zisku

Prinášam posledný raz časť zo Správy úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Po prečítaní sa mi otvoril nožík vo vrecku a preto som sa rozhodol zverejniť  Správy úradu v 3 častiach. Veľmi dôležitý materiál pre občanov Slovenska média ignorovali. Všimnite si ako média občanov stresujú mafiou, zločinom, preto má Občan v hlave guláš a už vôbec nemá energiu, aby sa staral o to najdôležitejšie – financovanie zdravotnej starostlivosti na ktorú občania prispievajú z odvodov a daní. Som veľmi smutní ako politici mohli pripustiť popísaný stav – doslova okradli občanov. Nikto sa nenašiel, aby zabránil  tejto rabovačke. Toľko z mojich pocitov a teraz silné nervy pri čítaní.

Vyberám zo správy:

Regulácia zisku

V roku 2022 bolo schválených alebo rozpracovaných niekoľko dôležitých legislatívnych zmien, ktorých cieľom bolo posilniť nedostatočnú kontrolu nad zdravotnými poisťovňami a priniesť väčšiu transparentnosť do systému verejného zdravotného poistenia. Dôležitým krokom bolo schválenie novely zákona č. 581/2004 Z. z., na ktorej pracovali od mája desiatky odborníkov. Ako celok je novela účinná od 1. 1. 2023. Z pohľadu dopadu na budúce rozpočty verejnej správy SR je najdôležitejším bodom obmedzenie ziskov zdravotných poisťovní.

Ako upozornil úrad vo svojej Správe o činnosti za rok 2021 a následne aj ÚHP v nedávno zverejnenom porovnaní zdravotných systémov, Slovensko je jedinou krajinou EÚ, v ktorej zdravotné poisťovne z verejných zdrojov vyplácajú zisk.

Občan povinne čítaj tieto riadky niekoľkokrát !!

ZP Dôvera od roku 2009 vyplatila akcionárom viac ako 550 mil. eur a na nerozdelených ziskoch minulých období okrem toho vykazovala k 31. 12. 2022 sumu 175,6 mil. eur.

ZP Union pravidelne vypláca dividendy akcionárom, za posledných 10 rokov to bolo viac ako 45 mil.eur (vrátane dividendy vyplatenej vo februári 2023 vo výške 4,9 mil. eur).

Tu je odpoveď, prečo naše zdravotníctvo je také. Občan prestaň nadávať na zdravotníkov a sťažuj sa na ľudí, ktorí sú zodpovední za súčasný stav.

Premýšľaj koho budeš voliť ? Rozprávaj sa v okolí, hľadaj čestných a morálnych ľudí.

Odkaz na celú správu:

https://www.udzs-sk.sk/wp-content/uploads/2023/04/Sprava-o-cinnosti-uradu-za-rok-2022.pdf

Koniec.

Nájdu sa na  Slovensku šikovní právnici, ktorí zachránia aspoň to, čo sa dá zachrániť.

Držím si palce

Súkromné poisťovne podkopávajú základy zdravotníctva: Kto skutočne ťahá za kratší koniec?

04.10.2024

Štátna poisťovňa VšZP musí prijímať všetkých poistencov bez ohľadu na ich zdravotný stav, čo jej spôsobuje finančné problémy. Naopak, súkromné poisťovne si vyberajú zdravších poistencov, čo vedie k nerovnováhe v rozdelení finančných zdrojov v zdravotníctve. Poistenci súkromných poisťovní môžu mať lepší prístup k niektorým špeciálnym službám alebo [...]

Konflikt záujmov: Ohrozuje súkromná prax verejnú zdravotnú starostlivosť ?

02.10.2024

Na zlepšenie situácie, v ktorej lekári vykonávajú prácu na dvoch úväzkoch (v štátnom aj súkromnom sektore), by Ministerstvo zdravotníctva malo prijať kombináciu legislatívnych, finančných a systémových opatrení. 1. Zákaz alebo obmedzenie dvojitých úväzkov Ministerstvo by malo prijať legislatívne opatrenia, ktoré by zakázali alebo významne obmedzili možnosť pracovať [...]

Štát platí, súkromný sektor ryžuje: Kam zmizli naši lekári ?

30.09.2024

Slovensko čelí nedostatku lekárov vo verejnom zdravotníctve, hoci štát investuje značné prostriedky do ich vzdelania. Odhaduje sa, že vzdelanie jedného lekára stojí cca 50 000 eur, no mnohí absolventi medicíny po ukončení štúdia uprednostnia prácu v súkromných zariadeniach, kde sú lepšie finančne ohodnotení. Táto nerovnováha vytvára otázku: mala by súkromná sféra [...]

Tereza, Lučenec, súkromná škola, škodovka

Kvietky, slovenská vlajka a kapota s „erbom“. Starú škodovku pomaľovali, je maskotom školy

05.10.2024 11:00

Pestrofarebné auto je symbolom lučeneckej školy, ktorá ešte nedávno bojovala o prežitie.

Libanon

USA majú obavy z následkov akcie Šípy severu. Vojenské ťaženie Izraela však podporujú, pomáhajú aj Libanoncom

05.10.2024 10:58

Viaceré štáty vrátane Slovenska začali s evakuáciou svojich občanov z Libanonu.

Libanon / Bejrút /

Slovenka žijúca v Bejrúte: Budia nás výbuchy, nad hlavami nám bzučia drony, ľudia spia na uliciach

05.10.2024 10:28

Slovenka tvrdí, že nie je možné počítať s veľkou pomocou štátu.

Kišiňov / Moldavsko / Politia /

Proruské skupiny chcú narušiť voľby v Moldavsku, tvrdí šéf polície. Varuje pred pokusmi obsadiť vládne budovy

05.10.2024 10:00

Voľby v ktorých sa proeurópska prezidentka Maia Sanduová uchádza o znovuzvolenie, sprevádza čoraz vyhrotenejšia kampaň.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 170801x
Priemerná čítanosť článkov: 2549x

Autor blogu

Kategórie