Založ si blog

Slovenská lekárska komora zrkadlo zdravotníctva?

Všetci si sťažujeme na kvalitu slovenského zdravotníctva. Konštatujeme nedostatok nemocníc, lekárov, sestričiek, financií, liekov a ďalších faktorov. Za všetkým ale hľadajme ľudí, ktorí riadia uvedené činnosti. Ak sú problémy, tak asi zle riadia. Čo tam robia, nech uvoľnia miesta schopnejším.  

Správa – V Slovenskej lekárskej komore (SLK) sú spory pre riešenie problémov v súvislosti s jej fungovaním. V stredu na to upozornil šéf komory Pavel Oravec. Tvrdí, že v Rade SLK sú viacerí členovia, ktorí problémy riešiť nechcú. Hovorí o hrozbe žalôb či trestných oznámení. Avizoval, že v októbri by ho chceli viacerí členovia rady odvolať, on zas navrhne zmeny v rade. Pokiaľ nebude ochota problémy riešiť, Oravec nechce zastávať funkciu prezidenta komory. Činnosť vedenia komory je podľa jeho slov v súčasnosti zablokovaná. Toľko správa.

Nevedia sa dohodnúť, ak šéf komory Pavel Oravec nevie riešiť problémy, nevie riadiť, nech odstúpi a neblokuje činnosť komory. Ak sú tam členovia, ktorí nepresadzujú ciele komory tak šéf komory má mandát ich odvolať. To je riadenie a nie problémy riešiť v médiách. Na čo sa čaká, čas sú peniaze, svet nečaká, všetko rieši rýchlo.

Opäť bude pätová situácia ako sme to videli pri športových zväzoch? Preboha,  ľudia na SLK ste tam, aby ste zdravotníctvu pomáhali a nie sa navzájom hádali a bojovali proti sebe. Ak sa neviete dohodnúť zložte funkcie a rýchlo opustite SLK.

Spoločnosť je taká, akí sú ľudia, ktorí ju riadia.

Informácie menia svet – preposielaj, zdieľaj a požaduj !

Prečo máme šetriť ?

28.05.2024

V Pekingu sa konali zimné olympijské hry na umelom snehu, ktorého tony vytvárali výrobníky na sneh, len aby biznis s reklamou a športovým oblečením zarábal. Lyžiarske strediská osvetlujú svahy megawatovými svetlami, aby sa mohlo lyžovať dlho do noci a vleky spotrebujú gigawathodiny elektrickej energie, len aby ich majitelia zarobili. Lufthansa vykoná 8.000 prázdnych [...]

Zrušenie parkovacieho systému v Petržalke

25.04.2024

Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava poukázala, že zásady parkovania v zónach prijaté v októbri 2022 sú v rozpore s cestným zákonom. Petržalský parkovací systém (PPS) podľa nej koná aj v rozpore s VZN hlavného mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel. Podľa cestného zákona zavedenie a prevádzka systému rezidenčného parkovania (parkovacia politika alebo [...]

Energetická bezpečnosť EU

24.04.2024

V súčasnosti sa diskutuje o rozhodnutí Bieleho domu udržať vývozné ceny skvapalneného zemného plynu (LNG) na najvyššej možnej úrovni. Washington presadzuje v zahraničnom obchode líniu, ktorá je prospešná iba pre USA. Veľká časť západoeurópskych krajín tieto kroky svojho transatlantického partnera prekukla a považuje ich za zradu. Predražený americký [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

teater

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 152575x
Priemerná čítanosť článkov: 2774x

Autor blogu

Kategórie